tag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post1000437168091503165..comments2024-03-28T20:58:34.765+01:00Comments on Kulinarna Fuzja: Krem szparagowy w towarzystwie grzybów, pesto z rukoli oraz chrupiącymi paluchamiKulinarna Fuzjahttp://www.blogger.com/profile/03526822222141292633noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-88051183054429626302013-05-14T13:50:34.507+02:002013-05-14T13:50:34.507+02:00Och, te szparagi i wspaniałe dodatki do zupy-grzyb...Och, te szparagi i wspaniałe dodatki do zupy-grzyby, rukola...pycha!Anna i Grzegorzhttps://www.blogger.com/profile/17000078139521582101noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-33439956089371896852012-06-11T23:26:15.083+02:002012-06-11T23:26:15.083+02:00Koniecznie ! Jak coś znajdziesz-koniecznie pisz :)...Koniecznie ! Jak coś znajdziesz-koniecznie pisz :)Kulinarna Fuzjahttps://www.blogger.com/profile/03526822222141292633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-18712100756727064552012-06-11T09:24:30.758+02:002012-06-11T09:24:30.758+02:00Dzięki za odpowiedź! Ciekawi mnie białko - muszę d...Dzięki za odpowiedź! Ciekawi mnie białko - muszę dokopać się do informacji 'po co';)Michhttps://www.blogger.com/profile/10868779314262362556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-82605844652255794002012-06-06T14:07:43.200+02:002012-06-06T14:07:43.200+02:00Mich,
Najpierw muszę napisać,że to nie jest mój pr...Mich,<br />Najpierw muszę napisać,że to nie jest mój przepis. Uzyskałam go na warsztatach i posłużyłam się przepisami w broszurce, które otrzymałam, żeby się nimi podzielić z innymi. Moja odpowiedź ,więc może nie być idealna,ale wydaje mi się ,że :<br />1.Mięso wpierw mamy sparzyć gorącą wodą (więc powiedzmy, że ma być "lekko schlodzony wrzątek"), potem zimną.<br />2.Wydaje mi się ,że cedzimy, aby usunąć to właśnie białko. Osobiście nie dodaję białka w ogóle i jest też dobrze. Przepis ten jest oparty na tradycyjnej recepturze rosołu królewskiego, stąd też niektórych "myków" nie rozumiem.<br />3. To nie są pieczarki, tylko borowiki:) Oczywiście możesz użyć pieczarek,jednak smak borowików lub podgrzybków jest unikatowy i nie do skopiowania :) <br />PozdrawiamKulinarna Fuzjahttps://www.blogger.com/profile/03526822222141292633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-74038922730101102932012-06-06T13:23:34.972+02:002012-06-06T13:23:34.972+02:00Mam pytania do wywaru bo zafrapował mnie przepis:
...Mam pytania do wywaru bo zafrapował mnie przepis:<br />1. Mięso na początku zalewamy wrzątkiem czy 'tylko' gorącą wodą?<br />2. Po ugotowaniu dodajemy (rozbełtane?) białko, potem znów cedzimy... po co?:)<br /><br />Pierwszy raz widzę pieczarki w wywarze. Ciekaw jestem jego smaku.Michhttps://www.blogger.com/profile/10868779314262362556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-27315616340590359282012-05-31T18:24:22.167+02:002012-05-31T18:24:22.167+02:00Ale wspaniała kombinacja smaków!Ale wspaniała kombinacja smaków!burczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-68988200597502187962012-05-30T00:27:30.700+02:002012-05-30T00:27:30.700+02:00Oj tak! Podniebienie na długo zapamiętuję smak tej...Oj tak! Podniebienie na długo zapamiętuję smak tej potrawy :) Zachęcam do spróbowania tego przepisu !Kulinarna Fuzjahttps://www.blogger.com/profile/03526822222141292633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-444925908883612532.post-28553815361770827202012-05-30T00:05:50.848+02:002012-05-30T00:05:50.848+02:00to może być szaleńśtwo dla podniebienia:)to może być szaleńśtwo dla podniebienia:)Full of Tastehttp://www.fulloftaste.comnoreply@blogger.com