środa, 12 lutego 2014

Kulinarna Fuzja w Dzień Dobry TVN i chleb bez mąki

Hej
Przeniosłam się i mój ukochany przepis na chleb bez mąki oraz moje wspomnienia z DD TVN znajdziesz tutaj 











44 komentarze:

  1. To dzisiaj! Trzymam kciuki, nie mogę oglądać bo siedzę w pracy, ale jestem przekonana że wyszło super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Chlebek rewelacja, no wielkie gratulacje:)!

    OdpowiedzUsuń
  3. właśnie obejrzałam Panią w ddTVN :)
    Świetnie Pani wyszła, pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super wyszło w DDTVN - od razu weszłam na bloga :). Gratuluję!
    A dałoby radę ten chlebek w piekarniku upiec czy tylko keksówka?

    OdpowiedzUsuń
  5. Siemię lniane mielone czy w całości? Gratuluję występu, oglądałam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Tfu! Skrót myślowy :D. Czy da radę w piekarniku w keksówce czy lepiej w wypiekaczu do chleba? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje bardzo:) Nie, w żadnym opiekaczu. Wystarczy keksówka i piekarnik:) Bez keksówki też się obejdzie, ale może się troszkę "rozlać", choć i taki chlebek będzie miał swój urok

      Usuń
  7. Było świetnie :) też właśnie obejrzałam i biorę się za chlebek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zamierzam jutro upiec chlebek mam nadzieję,że będzie taki pyszny jak na zdjęciu , pozdrawiam! Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno będzie :)
      Powodzenia!
      Z chęcią dowiem się jak wyszedł !

      Usuń
  9. Ogladalam ddtvn i weszlam na blog bo jestes przeuroczą osoba! Sama robie chleb, mam swój ulubiony, ale ten mnie zaintrygował! Dzis sprawdzę czy smakuje tak dobrze jak wyglada :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam,
    a uda się to bez jajek? Jak dobrze je zastąpić w takim przepisie? Moja córka jest alergikiem...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sczerze mowiąc jajka sa tu spoiwem wraz z siemieniem lnianym, ale niektórzy jajka zastępują drobno zmielonym (do konsystencji mąki) siemienia lnianego i 2-3 łyżek wody + ewentualnie 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia. Składniki te należy wymieszać i zostawić na kilka minut do nasiąknięcia. Istnieją również w sklepach ze zdrową żywnością produkty, które mają właściwości jak jajka i je świetnie zastępują. Mam nadzieję, że uda się. Czekam na relacje z pieczenia ! :)

      Usuń
    2. drobno zmielonym siemieniem lnianym* oczywiście. Przepraszam za niezrozumiałą odpowiedź, ale zmęczenie dało o sobie znać :)

      Usuń
  11. soli i pieprzu 1/4 szklanki ? chyba łyżki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 4 łyżki to minimum jak dla mnie. Chlebek bez soli jest niewyraźny 1/4 szklanki to rzeczywiście może być za duzo, dlatego zaraz to poprawię. W tym chlebie jednakże należy dodać więcej przypraw, żeby były wyraźne. Najlepiej robić to na oko ze szczpytą serca;p Wtedy się udaje !
      Powodzenia !

      Usuń
  12. Serdecznie gratuluję! :) Chlebek pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Super ten chlebek! A występ w DDTVN bardzo udany, ślicznie wyglądałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wspaniały występ, gratuluję jak dużego sukcesu :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Występ super, przepisy jeszcze lepsze, ale gdzie można kupić ten cudowny fartuszek???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Dziękuje:) fartuszek można zakupić na stronię http://homelook.pl/.
      Można napisać do nich, że taki sam jak ma Kulinarna Fuzja i powinni wiedzieć jaki to jest model:)

      Usuń
  16. No wlasnie tez mnie zastanawia ta sól i pieprz... brak ofpowiedzi trudno sypne ze 2 lyzeczki soli

    OdpowiedzUsuń
  17. Witam serdecznie, przemiłą Pani jest osóbką :-) Chcę podziękować za zaprezentowanie tego chlebka, mam wielki problem z zakupieniem zdowego pieczywa, raczej jestem zmuszona na chleb tylko w miarę zrowy :-/ Proszę najmocniej o odpowiedź czy użyte siemię lniane ma być zmielone cz w ziarkach? Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuje i oczywiście zaraz doprecyzuje listę :)
      Ma być w ziarenkach :)

      Usuń
  18. Witam
    Trafiłam na Pani blog po obejrzeniu Dzień Dobry TVN...A duże wrażenie na mnie zrobił chleb bez mąki. Dlatego już dziś zrobiłam go ; wyszedł wyśmienity:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Było świetnie, udało mi się oglądać na żywo :) Gratuluję z całego serca! :) Twój występ jest dowodem na to, że marzenia się spełniają :)

    OdpowiedzUsuń
  20. upiekłam - chleb byłby pyszny gdyby nie 4 łyżki soli :(. Następnym razem 2 łyżki soli max.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Heh..moje oko źle mi jednak mówiło:/ Najmocniej przepraszam :(
      Następny razem będę pisała "do smaku:. Proszę nie zrażaj się do reszty przepisów i mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie idealny !
      Pozdrawiam

      Usuń
  21. Upiekłam dziś chlebek i wszystko byłoby ok gdyby nie SÓL. Po dodaniu 4 łyżek soli chleb jest tak słony że niestety go wrzucę bo nawet mój narzyczony ktory lubi bardziej doprawione potrawy stwierdził że to zbyt wiele... zrobię go napewno jeszcze nie raz bo przepis jest super. I Proszę nie dodawajcie tyle soli!

    OdpowiedzUsuń
  22. Upiekłam dziś chlebek i wszystko byłoby ok gdyby nie SÓL. Po dodaniu 4 łyżek soli chleb jest tak słony że niestety go wrzucę bo nawet mój narzyczony ktory lubi bardziej doprawione potrawy stwierdził że to zbyt wiele... zrobię go napewno jeszcze nie raz bo przepis jest super. I Proszę nie dodawajcie tyle soli!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Heh..moje oko źle mi jednak mówiło:/ Najmocniej przepraszam :(
      Następny razem będę pisała "do smaku:. Proszę nie zrażaj się do reszty przepisów i mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie idealny !
      Pozdrawiam

      Usuń
  23. czy otręby owsiane można zastąpić płatkami owsianymi? i ogólnie niektóre ziarna i orzechy pozastępować tymi co się lubi? i co można dać zamiast siemienia lnianego, bo niestety nie w żadnym sklepie w okolicy go nie ma..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Myślę, że możesz je zmielić i w ten sposób zastąpić otręby...a jeśli chodzi o siemię to znajdziesz je w każdej aptece też :) Uważaj tylko na sól:)

      Usuń
  24. Występu gratuluję a chlebek wypróbuję :)!

    OdpowiedzUsuń
  25. Gratuluję występu! Do odważnych świat należy :) A chleb bardzo mnie zainteresował. A w szczególności ten brak mąki! NA to do list :)

    OdpowiedzUsuń
  26. He :)) coś pięknego, ciemne pieczywko z dodatkami ziaren... itp :) mmm jajeczko przemawia za porannym smakiem i podesłaniu najdroższej pysznego sniadania do łózka!

    OdpowiedzUsuń
  27. Dopiero dziś upiekłam Twój chlebek jest superowy wielkie dzięki

    OdpowiedzUsuń
  28. A jaka dluga blaszka? Mam taka 25cm,będzie ok, czy powinna byc dluzsza?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję wszystkim za dodane komentarze. Nie bójcie się zadawać pytań. W miarę możliwości odpowiem na wszystkie !

Zobacz inne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...