Dziękuje bardzo:) Nie, w żadnym opiekaczu. Wystarczy keksówka i piekarnik:) Bez keksówki też się obejdzie, ale może się troszkę "rozlać", choć i taki chlebek będzie miał swój urok
Ogladalam ddtvn i weszlam na blog bo jestes przeuroczą osoba! Sama robie chleb, mam swój ulubiony, ale ten mnie zaintrygował! Dzis sprawdzę czy smakuje tak dobrze jak wyglada :)
Sczerze mowiąc jajka sa tu spoiwem wraz z siemieniem lnianym, ale niektórzy jajka zastępują drobno zmielonym (do konsystencji mąki) siemienia lnianego i 2-3 łyżek wody + ewentualnie 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia. Składniki te należy wymieszać i zostawić na kilka minut do nasiąknięcia. Istnieją również w sklepach ze zdrową żywnością produkty, które mają właściwości jak jajka i je świetnie zastępują. Mam nadzieję, że uda się. Czekam na relacje z pieczenia ! :)
4 łyżki to minimum jak dla mnie. Chlebek bez soli jest niewyraźny 1/4 szklanki to rzeczywiście może być za duzo, dlatego zaraz to poprawię. W tym chlebie jednakże należy dodać więcej przypraw, żeby były wyraźne. Najlepiej robić to na oko ze szczpytą serca;p Wtedy się udaje ! Powodzenia !
Dziękuje:) fartuszek można zakupić na stronię http://homelook.pl/. Można napisać do nich, że taki sam jak ma Kulinarna Fuzja i powinni wiedzieć jaki to jest model:)
Witam serdecznie, przemiłą Pani jest osóbką :-) Chcę podziękować za zaprezentowanie tego chlebka, mam wielki problem z zakupieniem zdowego pieczywa, raczej jestem zmuszona na chleb tylko w miarę zrowy :-/ Proszę najmocniej o odpowiedź czy użyte siemię lniane ma być zmielone cz w ziarkach? Pozdrawiam :-)
Witam Trafiłam na Pani blog po obejrzeniu Dzień Dobry TVN...A duże wrażenie na mnie zrobił chleb bez mąki. Dlatego już dziś zrobiłam go ; wyszedł wyśmienity:)
Heh..moje oko źle mi jednak mówiło:/ Najmocniej przepraszam :( Następny razem będę pisała "do smaku:. Proszę nie zrażaj się do reszty przepisów i mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie idealny ! Pozdrawiam
Upiekłam dziś chlebek i wszystko byłoby ok gdyby nie SÓL. Po dodaniu 4 łyżek soli chleb jest tak słony że niestety go wrzucę bo nawet mój narzyczony ktory lubi bardziej doprawione potrawy stwierdził że to zbyt wiele... zrobię go napewno jeszcze nie raz bo przepis jest super. I Proszę nie dodawajcie tyle soli!
Upiekłam dziś chlebek i wszystko byłoby ok gdyby nie SÓL. Po dodaniu 4 łyżek soli chleb jest tak słony że niestety go wrzucę bo nawet mój narzyczony ktory lubi bardziej doprawione potrawy stwierdził że to zbyt wiele... zrobię go napewno jeszcze nie raz bo przepis jest super. I Proszę nie dodawajcie tyle soli!
Heh..moje oko źle mi jednak mówiło:/ Najmocniej przepraszam :( Następny razem będę pisała "do smaku:. Proszę nie zrażaj się do reszty przepisów i mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie idealny ! Pozdrawiam
czy otręby owsiane można zastąpić płatkami owsianymi? i ogólnie niektóre ziarna i orzechy pozastępować tymi co się lubi? i co można dać zamiast siemienia lnianego, bo niestety nie w żadnym sklepie w okolicy go nie ma..
He :)) coś pięknego, ciemne pieczywko z dodatkami ziaren... itp :) mmm jajeczko przemawia za porannym smakiem i podesłaniu najdroższej pysznego sniadania do łózka!
To dzisiaj! Trzymam kciuki, nie mogę oglądać bo siedzę w pracy, ale jestem przekonana że wyszło super!
OdpowiedzUsuńChlebek rewelacja, no wielkie gratulacje:)!
OdpowiedzUsuńwłaśnie obejrzałam Panią w ddTVN :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie Pani wyszła, pozdrawiam!!
Dziękuje bardzo :)
UsuńSuper wyszło w DDTVN - od razu weszłam na bloga :). Gratuluję!
OdpowiedzUsuńA dałoby radę ten chlebek w piekarniku upiec czy tylko keksówka?
Siemię lniane mielone czy w całości? Gratuluję występu, oglądałam :)
OdpowiedzUsuńTfu! Skrót myślowy :D. Czy da radę w piekarniku w keksówce czy lepiej w wypiekaczu do chleba? :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo:) Nie, w żadnym opiekaczu. Wystarczy keksówka i piekarnik:) Bez keksówki też się obejdzie, ale może się troszkę "rozlać", choć i taki chlebek będzie miał swój urok
UsuńByło świetnie :) też właśnie obejrzałam i biorę się za chlebek :)
OdpowiedzUsuńZamierzam jutro upiec chlebek mam nadzieję,że będzie taki pyszny jak na zdjęciu , pozdrawiam! Monika
OdpowiedzUsuńNa pewno będzie :)
UsuńPowodzenia!
Z chęcią dowiem się jak wyszedł !
Ogladalam ddtvn i weszlam na blog bo jestes przeuroczą osoba! Sama robie chleb, mam swój ulubiony, ale ten mnie zaintrygował! Dzis sprawdzę czy smakuje tak dobrze jak wyglada :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :) Dziękuje :) !
UsuńWitam,
OdpowiedzUsuńa uda się to bez jajek? Jak dobrze je zastąpić w takim przepisie? Moja córka jest alergikiem...
Sczerze mowiąc jajka sa tu spoiwem wraz z siemieniem lnianym, ale niektórzy jajka zastępują drobno zmielonym (do konsystencji mąki) siemienia lnianego i 2-3 łyżek wody + ewentualnie 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia. Składniki te należy wymieszać i zostawić na kilka minut do nasiąknięcia. Istnieją również w sklepach ze zdrową żywnością produkty, które mają właściwości jak jajka i je świetnie zastępują. Mam nadzieję, że uda się. Czekam na relacje z pieczenia ! :)
Usuńdrobno zmielonym siemieniem lnianym* oczywiście. Przepraszam za niezrozumiałą odpowiedź, ale zmęczenie dało o sobie znać :)
Usuńsoli i pieprzu 1/4 szklanki ? chyba łyżki
OdpowiedzUsuń4 łyżki to minimum jak dla mnie. Chlebek bez soli jest niewyraźny 1/4 szklanki to rzeczywiście może być za duzo, dlatego zaraz to poprawię. W tym chlebie jednakże należy dodać więcej przypraw, żeby były wyraźne. Najlepiej robić to na oko ze szczpytą serca;p Wtedy się udaje !
UsuńPowodzenia !
Serdecznie gratuluję! :) Chlebek pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSuper ten chlebek! A występ w DDTVN bardzo udany, ślicznie wyglądałaś :)
OdpowiedzUsuńWspaniały występ, gratuluję jak dużego sukcesu :)
OdpowiedzUsuńWystęp super, przepisy jeszcze lepsze, ale gdzie można kupić ten cudowny fartuszek???
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńDziękuje:) fartuszek można zakupić na stronię http://homelook.pl/.
UsuńMożna napisać do nich, że taki sam jak ma Kulinarna Fuzja i powinni wiedzieć jaki to jest model:)
No wlasnie tez mnie zastanawia ta sól i pieprz... brak ofpowiedzi trudno sypne ze 2 lyzeczki soli
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńWitam serdecznie, przemiłą Pani jest osóbką :-) Chcę podziękować za zaprezentowanie tego chlebka, mam wielki problem z zakupieniem zdowego pieczywa, raczej jestem zmuszona na chleb tylko w miarę zrowy :-/ Proszę najmocniej o odpowiedź czy użyte siemię lniane ma być zmielone cz w ziarkach? Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuje i oczywiście zaraz doprecyzuje listę :)
UsuńMa być w ziarenkach :)
Witam
OdpowiedzUsuńTrafiłam na Pani blog po obejrzeniu Dzień Dobry TVN...A duże wrażenie na mnie zrobił chleb bez mąki. Dlatego już dziś zrobiłam go ; wyszedł wyśmienity:)
Bardzo się cieszę :) !
UsuńByło świetnie, udało mi się oglądać na żywo :) Gratuluję z całego serca! :) Twój występ jest dowodem na to, że marzenia się spełniają :)
OdpowiedzUsuńupiekłam - chleb byłby pyszny gdyby nie 4 łyżki soli :(. Następnym razem 2 łyżki soli max.
OdpowiedzUsuńHeh..moje oko źle mi jednak mówiło:/ Najmocniej przepraszam :(
UsuńNastępny razem będę pisała "do smaku:. Proszę nie zrażaj się do reszty przepisów i mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie idealny !
Pozdrawiam
Upiekłam dziś chlebek i wszystko byłoby ok gdyby nie SÓL. Po dodaniu 4 łyżek soli chleb jest tak słony że niestety go wrzucę bo nawet mój narzyczony ktory lubi bardziej doprawione potrawy stwierdził że to zbyt wiele... zrobię go napewno jeszcze nie raz bo przepis jest super. I Proszę nie dodawajcie tyle soli!
OdpowiedzUsuńUpiekłam dziś chlebek i wszystko byłoby ok gdyby nie SÓL. Po dodaniu 4 łyżek soli chleb jest tak słony że niestety go wrzucę bo nawet mój narzyczony ktory lubi bardziej doprawione potrawy stwierdził że to zbyt wiele... zrobię go napewno jeszcze nie raz bo przepis jest super. I Proszę nie dodawajcie tyle soli!
OdpowiedzUsuńHeh..moje oko źle mi jednak mówiło:/ Najmocniej przepraszam :(
UsuńNastępny razem będę pisała "do smaku:. Proszę nie zrażaj się do reszty przepisów i mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie idealny !
Pozdrawiam
czy otręby owsiane można zastąpić płatkami owsianymi? i ogólnie niektóre ziarna i orzechy pozastępować tymi co się lubi? i co można dać zamiast siemienia lnianego, bo niestety nie w żadnym sklepie w okolicy go nie ma..
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńMyślę, że możesz je zmielić i w ten sposób zastąpić otręby...a jeśli chodzi o siemię to znajdziesz je w każdej aptece też :) Uważaj tylko na sól:)
UsuńWystępu gratuluję a chlebek wypróbuję :)!
OdpowiedzUsuńGratuluję występu! Do odważnych świat należy :) A chleb bardzo mnie zainteresował. A w szczególności ten brak mąki! NA to do list :)
OdpowiedzUsuńHe :)) coś pięknego, ciemne pieczywko z dodatkami ziaren... itp :) mmm jajeczko przemawia za porannym smakiem i podesłaniu najdroższej pysznego sniadania do łózka!
OdpowiedzUsuńDopiero dziś upiekłam Twój chlebek jest superowy wielkie dzięki
OdpowiedzUsuńA jaka dluga blaszka? Mam taka 25cm,będzie ok, czy powinna byc dluzsza?
OdpowiedzUsuń